Publicerad den

Experimentellt byggande & Social hållbarhet!

Föreläsning MÅNDAG 17/10 kl.17:00

Trädgårdsskolans aula, Magasingatan 4 i Mariestad. Tre trappor upp.

Om möjligheten att genomföra byggprojekt i ett sammanhang där det finns gemenskap, hjälp och kunskap. Lyssna på en föreläsning om hur man genom innovation och utveckling tagit fram nya metoder och lösningar för social hållbarhet, återbruk, demokrati, landsbygdsutveckling och experimentellt byggande. Kan detta vara något för Mariestad?

Anmäl dig här!

Egnahemsfabriken Tjörn samarbetar med flera akademiska institutioner, bland annat Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik på Chalmers och Gothenburg Research Institute på Göteborgs Universitet. Genom samverkan kan Egnahemsfabrikens deltagardrivna design och byggmetoder användas som en utgångspunkt för forskningsprojekt såsom aktionsforskning och verklighetslabb där teori kan omsättas i praktik.

VARMT VÄLKOMNA måndag 17/10 kl.17:00 – arrangemanget är en del av HÅLLBARHETSFESTIVALEN I VÄSTRA GÖTALAND och sker i samarbete mellan Medborgarskolan, Dacapo Mariestad, Viable Cities, Mariestads kommun samt Biosfärskontoret för Biosfärsområdet Vänerskärgården med Kinnekulle.