Publicerad den

Nyhetsbrev juli 2022

Här kommer en solig uppdatering från Kulturallians Mariestad. Vi ser fram emot en valrörelse med kulturfrågor i fokus och en höst med bland annat kulturdag på Karlsholme! Läs nyhetsbrevet som pdf HÄR.

Kulturstipendiater 2021

På nationaldagen den 6 juni delade Mariestads kommun ut pris till 2021 års kulturstipendiat och ungdomskulturstipendiat. Vi hade äran att, på uppdrag av kommunen, lägga förslag utifrån de nomineringar som inkommit. Varmt grattis till Michael Stävenborg, kulturstipendiat, och Sofia Carlsson, ungdomskulturstipendiat!

Fotograf: Johan Wallerstedt

Kulturpolitiskt samtal den 18 augusti

Den 18 augusti klockan 18.30 har vi bjudit in våra politiska partier till ett kulturpolitiskt samtal på Mariestads teater. Välkommen att ta del av partiernas tankar om kulturens roll och utveckling i vår kommun. Samtalet kommer även att livesändas.

Kulturdag på Rotundan den 8 oktober

Den 8 oktober klockan 10-14 arrangerar vi en Kulturdag på Rotundan, Karlsholme. Vi hoppas att ni vill komma och visa upp er verksamhet och ta del av andras. Deltagandet är kostnadsfritt för medlemmar. Mer information om anmälan kommer i början av augusti.

Ingen medlemsavgift i år

På årsmötet tidigare i år beslutade vi att pausa medlemsavgiften i år, eftersom verksamheten begränsades av pandemin förra året. Tipsa gärna andra föreningar och enskilda kulturutövare om att bli medlemmar, helt gratis!

Vi besöker våra medlemmar

Under året fortsätter vi att besöka våra medlemsföreningar för att höra vad ni har för utmaningar, spännande planer och vilken roll ni tycker att Kulturallians Mariestad bör ha. Ni hittar alltid den senaste informationen på föreningens hemsida: www.kulturalliansen.se

Styrelsen i Kulturallians Mariestad önskar er alla en fortsatt trevlig sommar!